Nota de informare pentru protec╚Ťia datelor cu caracter personal

  • Introducere
    PLUS┬á(Partidul Libertate, Unitate ╚Öi Solidaritate) este un partid politic ├«nfiin╚Ťat potrivit legii (├«nregistrat conform dispozi╚Ťiilor Sentin╚Ťei civile nr. 58/DEC/P pronun╚Ťat─â de Tribunalul Bucure╚Öti ÔÇô Sec╚Ťia a IV-a Civil─â, ├«n dosarul nr. 31929/3/2018, ├«n ╚Öedin╚Ťa public─â din 26.10.2018, definitiv─â prin ne apelare).┬á
    Genera╚Ťia PLUS este parte din PLUS, reprezent├ónd organiza╚Ťia de tineret a PLUS.
    PLUS respecta drepturile si libert─â╚Ťile persoanelor fizice si se angajeaz─â sa protejeze confiden╚Ťialitatea cu privire la datele cu caracter personal ale membrilor de partid, simpatizan╚Ťilor, sus╚Ťin─âtorilor, votan╚Ťilor, alegatorilor, donatorilor, persoanelor cu drept de vot aflate pe listele electorale, precum si a oric─âror categorii de persoane fizice ale c─âror date personale le prelucram in scopul realiz─ârii obiectivelor.
    PLUS┬á(si implicit Genera╚Ťia PLUS ca parte integrant─â din PLUS) are┬ácalitatea de operator ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor dumneavoastr─â cu caracter personal.
    Prezenta sec╚Ťiune explic─â ├«n ce condi╚Ťii sunt prelucrate datele dumneavoastr─â cu caracter personal atunci c├ónd utiliza╚Ťi platformele www.ro.plus si sistemele puse la dispozi╚Ťie de par╚Ťi, ╚Öi unde v─â pute╚Ťi exercita drepturile acordate de legisla╚Ťia in vigoare si de regulamentul GDPR. Pentru alte situa╚Ťii (candida╚Ťi, angaja╚Ťi) va rugam sa consulta╚Ťi notele de informare adecvate scopului respectiv.
    Toate datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm sunt cele pe care ni le furniza╚Ťi dumneavoastr─â ╚Öi vor fi utilizate, ├«n conformitate cu dispozi╚Ťiile Regulamentului UE nr.679/2016 ╚Öi ale Legii nr.190/2018, ├«n vederea realiz─ârii obiectivelor partidului.

 

  • Categorii de date cu caracter personal pe care le prelucr─âm
    Datele cu caracter personal sunt datele care duc la identificarea persoanei vizate (persoanei fizice). Acestea pot fi date furnizate direct de dumneavoastr─â (ex: nume, prenume, localitate) sau date pe care le colect─âm indirect (ex: adresa IP) sau date ce sunt rezultate in urma colabor─ârii directe.
    Datele cu caracter personal pe care le colectăm sunt cele furnizate de dumneavoastră prin înregistrarea prin intermediul https:// tineriischimba.generatia.plus, precum:

Vizitatori web-site Participanti la studiu Simpatizant PLUS/Genera╚Ťia PLUS
Cookies (Info)
alte date de contact precum num─ârul de telefon si email Cookies (info)
interesele dumneavoastr─â
In cazul in care persoana vizata doreste:
nume si prenume
date de contact precum numărul de telefon si email nume si prenume și
date de contact precum num─ârul de telefon si email

Dac─â comunica╚Ťi cu noi prin e-mail este posibil s─â re╚Ťinem con╚Ťinutul e-mailurilor, adresa dumneavoastr─â de e-mail ╚Öi r─âspunsurile pe care vi le furniz─âm.
De asemenea, putem colecta informa╚Ťii personale atunci c├ónd interac╚Ťiona╚Ťi cu noi pe site-uri de social media ale partidului sau Genera╚Ťiei Plus, cum ar fi Facebook sau Twitter, caz ├«n care vom folosi doar informa╚Ťiile despre dumneavoastr─â pentru scopul pentru care le furniza╚Ťi. Este posibil s─â ne furniza╚Ťi informa╚Ťii prin con╚Ťinutul pe care ├«l publica╚Ťi ca utilizator al platformei online. Ne rezerv─âm dreptul de a monitoriza ╚Öi de a modera acest con╚Ťinut. Dac─â ╚Öterge╚Ťi con╚Ťinutul pe care ├«l publica╚Ťi voluntar este posibil s─â r─âm├ón─â copii dup─â acesta arhivate ├«n pagini web sau salvate de al╚Ťi utilizatori.
Nu colect─âm cu bun─â ╚Ötiin╚Ť─â informa╚Ťii de la persoane care au v├órsta de sub 16 ani.

  • Scopul colect─ârii datelor cu caracter personal
    Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri:
    • Monitorizarea traficului pe site-urile si a folosirii efective: https:// tineriischimba.generatia.plus

    • ├«nregistrarea ca sus╚Ťin─âtori a partidului PLUS, (pentru a va informa ├«n leg─âtur─â cu campaniile care v─â intereseaz─â, cu evenimentele care se desf─â╚Öoar─â ├«n zona dumneavoastr─â, respectiv pentru a v─â informa cu privire la oportunit─â╚Ťile de voluntariat sau pentru a ne asigura c─â sunt ├«ndeplinite condi╚Ťiile ├«n vederea asigur─ârii oportunit─â╚Ťilor oferite de calitatea de membru sau de sus╚Ťin─âtor al mi╚Öc─ârii politice.

Aferente acestor scopuri, prelucrarea datelor cu caracter personal se efectueaz─â conform urm─âtoarelor temeiuri juridice de prelucrare:

  • Temeiul execut─ârii studiului, conform art. 6 lit. b din regulamentul GDPR pentru prelucrarea datelor aferente contractului de participare la studiu.
  • Consim╚Ť─âm├óntul, conform art. 6 lit. a din regulamentul GDPR pentru situa╚Ťiile diferite de cele enumerate mai sus. In acest ultim caz consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate va fi liber exprimat prin intermediul unui formular de consim╚Ť─âm├ónt,

In cazul primirii consim╚Ť─âm├óntului din partea persoanei vizate, vom utiliza datele pe care ni le furniza╚Ťi pentru transmiterea de newsletter sau notific─âri, de la care v─â pute╚Ťi dezabona, acces├ónd link-ul de dezabonare din e-mailul de trimitere al newsletter-ului sau a notific─ârii. De asemenea, vom prelucra datele necesare pentru a r─âspunde la solicit─ârile dumneavoastr─â ╚Öi pentru a v─â crea un cont ├«n platforma pe care o utiliz─âm, astfel ├«nc├ót s─â ave╚Ťi o interac╚Ťiune personalizat─â cu noi.
Prelucrăm datele dumneavoastră și în scopuri statistice (acestea fiind anonimizate).

  • Durata p─âstr─ârii datelor dumneavoastr─â cu caracter personal
    Re╚Ťinem datele dumneavoastr─â cu caracter personal at├óta timp c├ót avem un temei legal de prelucrare a datelor.
    Pentru scopul men╚Ťionat la Cap. III. lit. a) (persoana vizat─â-vizitator site, participare site) durata este asigurata de informa╚Ťiile de tip cookies men╚Ťionate in politica de cookies (info) si de maxim 2 ani daca se furnizeaza date de contact pentru obtinerea rezultelor studiului.
    In cazul scopului men╚Ťionat la Cap. III lit. b) (persoana vizata-sus╚Ťin─âtor) durata este de maxim 2 ani.
    In restul cazurilor perioada de stocare nu va dep─â╚Öi 5 ani dup─â ├«nchiderea rela╚Ťiei avute anterior.
    Perioada de reten╚Ťie se calculeaz─â ├«ncep├ónd cu anul fiscal urm─âtor celui in care a avut loc ultima activitate.

 

  • Securitatea datelor
    Pentru protec╚Ťia completa a datelor acordate in grija noastr─â, lu─âm m─âsuri organiza╚Ťionale ╚Öi tehnice pentru a ne asigura c─â datele dumneavoastr─â sunt protejate ╚Öi pentru a asigura integritatea ╚Öi confiden╚Ťialitatea datelor.
    Datele dumneavoastr─â cu caracter personal sunt re╚Ťinute pentru perioada necesar─â ├«ndeplinirii scopurilor men╚Ťionate ├«n prezenta sec╚Ťiune, respectiv p├ón─â c├ónd dumneavoastr─â va exercita╚Ťi dreptul de rectificare sau de ╚Ötergere, ├«n condi╚Ťiile legii. Ne asigur─âm de respectarea principiului propor╚Ťionalit─â╚Ťii colect─ârii datelor. ├Än situa╚Ťia ├«n care exist─â un incident care afecteaz─â securitatea datelor cu caracter personal pe care ni le-a╚Ťi furnizat ve╚Ťi fi notifica╚Ťi cu privire la acest lucru. Set─ârile dumneavoastr─â de confiden╚Ťialitate men╚Ťionate ├«n prezenta politic─â pot fi afectate de modific─ârile aduse de ter╚Ťi, cum ar fi re╚Ťelele sociale, caz ├«n care nu suntem responsabili pentru aceste modific─âri.

 

  • Transferul datelor
    Datele dumneavoastr─â cu caracter personal vor fi transferate doar ├«n vederea ├«ndeplinirii scopurilor prev─âzute ├«n prezenta politic─â privind protec╚Ťia datelor.
    ├Än acest caz, ne asigur─âm c─â furnizorii ╚Öi colaboratorii no╚Ötri asigur─â confiden╚Ťialitatea ╚Öi ofer─â o protec╚Ťie adecvat─â datelor dvs. cu caracter personal, pe baza de acorduri semnate.
    Ne asigur─âm ca furnizorii din afara UE implementeaz─â clauzele contractuale standard aprobate de Comisia European─â sau asigura conformitatea cu Privacy Shield daca sunt din SUA.
    Stoc─âm informa╚Ťii ├«n loca╚Ťii care sunt ├«n afara controlului nostru direct (ex: servere), acestea fiind servicii de g─âzduire puse la dispozi╚Ťie de furnizorii no╚Ötri, care sunt ├«mputernici╚Ťi s─â prelucreze datele ├«n numele nostru ╚Öi sub instruc╚Ťiunile noastre, pe baza acordurilor semnate.
    Astfel va supunem aten╚Ťia furnizorii cei mai importan╚Ťi la aceasta data:
    • 3DNA, asigura utilizare platformei Nation Builder, cu scopul asigur─ârii activit─â╚Ťilor si opera╚Ťiunilor PLUS, sus╚Ťin─âtorilor ╚Öi a poten╚Ťialilor sus╚Ťin─âtori. Aceasta platforma este g─âzduita in Statele Unite ale Americii. (informa╚Ťii detaliate se pot reg─âsi aici si informa╚Ťii asupra certific─ârii Privacy Shield se reg─âsesc aici).

    • Microsoft, de la care folosim platforma Office365 (informa╚Ťii detaliate aici), cu scopul asigur─ârii colabor─ârii si comunic─ârii prin mijloace electronice, toate datele fiind g─âzduite in serverele din Europa.

    • AWS (Germania) asigura g─âzduirea pe servere dedicate a parte din platformele, aplica╚Ťiile mobile, site-uri, solu╚Ťii informatice dezvoltate de echipele de angaja╚Ťi si voluntari din Partidul Plus (mai multe detalii pot fi reg─âsite aici).

    • Google Analytics pentru a ne ajuta s─â ├«n╚Ťelegem ╚Öi s─â utiliz─âm mai bine┬áinformatiile din site (Detalii aici).

Pentru a ne asigura c─â datele dumneavoastr─â cu caracter personal sunt protejate, platformele ╚Öi serviciile digitale pe care le contract─âm isi asuma respectarea m─âsurilor tehnice ╚Öi organizatorice de protec╚Ťia datelor ╚Öi impunem existenta certific─ârii de tip Privacy Shield sau garan╚Ťii suficiente c─â datele dumneavoastr─â sunt prelucrate ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi doar ├«n condi╚Ťiile pe care le stabilim de comun acord.
In eventualitatea folosirii altor furnizori din Romania/Europa, garantam ca exista un proces de evaluare a riscului si de verificare periodica a respect─ârii masurilor tehnice si organizatorice care sa duca la o conformare deplina din punct de vedere al securit─â╚Ťii, confiden╚Ťialit─â╚Ťii si cerin╚Ťelor GDPR.

  • Drepturile dumneavoastr─â
    Ave╚Ťi urm─âtoarele drepturi ├«n leg─âtur─â cu datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm:
    • Dreptul de acces la datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm despre dumneavoastr─â.

    • Dreptul de a solicita rectificarea sau ╚Ötergerea datelor cu caracter personal.

    • Dreptul de a solicita restric╚Ťionarea prelucr─ârii.

    • Dreptul de a solicita ├«ncetarea prelucr─ârilor, dac─â nu mai dori╚Ťi s─â face╚Ťi parte dintre membrii sau sus╚Ťin─âtorii PLUS, f─âr─â a afecta legalitatea prelucr─ârii realizate p├ón─â la momentul solicit─ârii de ├«ncetare.

    • Dreptul de a v─â opune prelucr─ârii datelor din motive personale, atunci c├ónd prelucrarea se bazeaz─â pe un interes legitim sau se face ├«n scopuri de marketing direct, inclusiv pentru profilare.

    • Dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional automatizat, respectiv de a v─â opune prelucr─ârii de date pentru realizarea de profiluri.

    • Dreptul la portabilitatea datelor.

 

  • Informa╚Ťii de contact
    Pentru exercitarea drepturilor privind datele dumneavoastr─â cu caracter personal, pentru accesarea, corectarea sau ╚Ötergerea datelor, v─â rug─âm s─â ne scrie╚Ťi la adresa:┬ádpo@ro.plus.
    De asemenea, dac─â v─â considera╚Ťi v─ât─âma╚Ťi ├«n drepturile dumneavoastr─â v─â pute╚Ťi adresa Autorit─â╚Ťii Na╚Ťionale de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro) sau la adresa acesteia:
    Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr 28-30, Sector 1, București, cod 010336, Romania
    Prezenta nota de informare poate suferi modific─âri sau actualiz─âri, periodic ori de cate ori consideram necesar, ├«ntotdeauna cea mai recenta versiune fiind disponibila pe site la adresa: https:// tineriischimba.generatia.plus. V─â ├«ncurajam sa v─â informa╚Ťi periodic asupra modific─ârilor efectuate.